Анатолій Бондар:“ Держлісгоспи Вінниччини міцно тримають позиції на трудовому фронті“

personАвтор:  Прес-служба Вінницького ОУЛМГ
access_time23.08.2022 17:43 categoryЗагальні новини
 
Під головуванням начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Бондаря Анатолія Омеляновича 23 серпня проведено засідання колегії ВОУЛМГ з питань господарсько-фінансової діяльності підприємств управління за перше півріччя 2022 року, використання підприємствами управління лісосировинних ресурсів та земель лісогосподарського призначення.
Начальник управління наголосив на тому, що держлісгоспи в цих непростих умовах війни повинні працювати з максимальною віддачею. Сьогодні потрібно захистити членів трудових колективів, підтримати лісівників, які знаходяться на фронті, їхні сім’ї, успішно виконати всі завдання Державного агентства лісових ресурсів України (ДАЛРУ), максимально наповнювати державну казну податками. І це є внеском лісівників у Перемогу над російськими загарбниками-терористами.
Бондар А.О., аналізуючи роботу укрупнених держлісгоспів за шість місяців цього року, підкреслив, що час, який пройшов після реформування держлісгоспів в кінці 2021 року, вже дає можливість об’єктивно оцінити реальний стан справ у реформованих структурах. Без змін залишається головна вимога: постійним об’єктом уваги трудових колективів держлісгоспів мають бути лісові культури, їх стан. Бо це – майбутні ліси України!
Бондар А.О. привітав лідерів трудового суперництва між держпідприємствами лісового господарства в першому півріччі 2022 року: 1 місце – ДП «Вінницький лісгосп» (директор Попельнюк В.В., головний лісничий Ільченко Є.В.), 2 місце - ДП «Тульчинське ЛМГ» (Дан М.М., Кілимник Г.П.), 3 місце – ДП «Жмеринський лісгосп» (Бендера П.В., Мацюк С.О.), 4 місце – ДП «Гайсинський лісгосп» (Лащенко М.М., Руденко С.І.), 5 місце – ДП «Іллінецький лісгосп» (Романович А.В., Пальченко В.В.), 6 місце – ДП «Дашівське ДЛМГ» (Кос І.Б.).
Анатолій Омелянович наголосив, що вся робота держпідприємств лісового господарства Вінниччини має бути економічно ефективною. Розумно використовуючи наявні ресурси, необхідно забезпечити максимальне надходження коштів, заробляючи гроші для держави і своїх трудових колективів.
Для підтвердження даної вимоги начальник управління привів яскраві приклади високоефективної роботи держлісгоспів Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, на базі якого цими днями проведено виїзне засідання колегії ДАЛРУ.
На своїх робочих місцях лісівники Вінниччини роблять все необхідне для зміцнення рідної України, для підтримки фронту. Держпідприємства лісового господарства області успішно створюють ліси, оберігають та примножують державний лісовий фонд України, забезпечують вітчизняного товаровиробника деревиною.
Восени 2021 року та весною 2022 року на виконання програми Президента України «Зелена країна» висаджено майже 6 мільйонів штук дерев.
За перше півріччя цього року держлісгоспи області реалізували продукції на 474 млн. грн. (121% до відповідного періоду 2021 р.). Державна казна отримала від вінницьких лісівників 206,5 млн. грн. податків і зборів: 163 млн. грн. – до Зведеного бюджету (128 % до першого півріччя минулого року, в т. ч. 42 млн. грн. – до місцевого бюджету), 43,5 млн. грн. – єдиного соціального внеску (129%).
За 6 місяців 2022 року лісівниками області перераховано 3,2 млн. грн. військового збору. В тісній співпраці з Вінницькою обласною військовою адміністрацією та в погодженні з Державним агентством лісових ресурсів України на потреби Збройних Сил України вінницькими лісівниками відправлено 6 тис. кубометрів деревини.
Кожен держлісгосп на потреби ЗСУ перераховує одноденний заробіток своїх працівників. Більше одного мільйона гривень грошової допомоги лісівники Вінниччини перерахували херсонським і київським лісівникам.
Сьогодні лісівники області успішно постачають споживачам дров’яну сировину – 166 тис. кубометрів. Населення Вінниччини станом на 22 серпня отримало 92,6 тис. кубометрів дров.
Актуальними, підкреслив Анатолій Омелянович, залишаються питання догляду за лісовими культурами, сплати податків, надання лісогосподарським підприємствам малопродуктивних та деградованих земель у постійне користування для подальшого створення нових лісів для реалізації програми Президента України «Зелена країна», створення держлісгоспами нових лісів на землях територіальних громад на договірних умовах за кошти місцевого бюджету. 
З окремих питань господарсько-фінансової діяльності підприємств управління за перше півріччя 2022 року виступили перший заступник начальника Діденко В.І., заступники Котенко В.Г., Колчанов А.В. 
Закриваючи засідання колегії, Бондар А.О. підкреслив:
- Зараз ми всі живемо з думкою про мир, про закінчення війни. А перемога кується і на кожному робочому місці, і на лінії фронту. Сьогодні 100 працівників лісового господарства Вінниччини захищають рідну державу на передовій, 160 – в територіальній обороні.
Кожному лісівнику-воїну, кожному працівнику держпідприємств лісового господарства області щиро дякую за героїзм, сумлінність, високу самоорганізацію, дисципліну, чітку й злагоджену роботу.
Сердечно дякую вінничанам за плідну співпрацю. Наші спільні добрі справи примножують славу України, допомагають вигнати російських загарбників з рідної Української землі!
Анатолій Омелянович привітав усіх з Днем Українського Прапора, з Днем Незалежності, побажав колегам-лісівникам, жителям Вінниччини якнайшвидшої Перемоги над російськими окупантами, мирного неба, міцного здоров’я, довголіття, достатку й благополуччя в сім’ях, злагоди та взаєморозуміння, впевненості в завтрашньому дні.