Анатолій Бондар: «Створення лісів у всі часи було справою нелегкою, благородною, вкрай необхідною для держави»

personАвтор:  Пресслужба Вінницького ОУЛМГ
access_time22.04.2022 19:40 categoryЗагальні новини
Подільські дубові діброви – візитівка лісового господарства Вінниччини. Вони бачили за свій вік багато трагічних подій, кілька поколінь лісівників відновлювали ліси після Другої Світової війни. І сьогодні, під час російського вторгнення, лісівники не припиняють виконувати основне завдання – відновлення лісів. Успішно завершили весняну лісокультурну кампанію усі шість держлісгоспів Вінницького ОУЛМГ, посадивши майже 4 мільйони майбутніх дерев.
Держлісгоспами області цієї весни створено ліси на площі 747 га, це 104% до плану. У тому числі 136 га – це доповнення лісових культур, 23 га – сприяння природному поновленню, 22 га – це нові ліси, посаджені на деградованих і малоцінних землях, які передали територіальні громади для заліснення. Як завжди - пріоритет дубу звичайному. Вводили також у склад лісових культур високопродуктивні й цінні породи: горіх чорний, берека лікарська, модрина європейська, псевдотсуга Мензіса та інші.
Усі лісгоспи доклали максимальних зусиль, аби провести вчасно і якісно посадку лісу у якомога стислі терміни, доки у ґрунті було достатньо вологи. Найбільший обсяг робіт із садіння лісу цього року мали лісівники Тульчинського ЛМГ (184 га), Гайсинського (167 га), Жмеринського (154 га), Вінницького лісгоспів (126 га). Нові ліси цієї весни створювали гайсинські лісівники (12 га), іллінецькі лісівники (5 га), тульчинські лісівники (5 га).
Анатолій Бондар, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, подякував лісівникам Вінниччини за їхню роботу: 
- Створення лісів у всі часи було справою нелегкою, благородною, вкрай необхідною для держави, кожного її громадянина. А сьогодні в умовах війни це особливо важко і важливо. Сьогодні, коли Україна усі сили кинула на героїчний спротив російському агресору, коли суспільство бореться всіма можливими ресурсами, аби зберегти територіальну цілісність та суверенність України, коли війна руйнує економіку, промисловість, бізнес України, населені пункти потерпають від неймовірних руйнувань, а українці – переживають людські втрати. Саме в таких умовах так важливо вірити в нашу Перемогу, навчати дітей, засівати лани і садити ліс. І лісгоспи Вінниччини поставлене завдання зі створення лісів виконали успішно. Крім того, ми виконуємо та перевиконуємо всі державні завдання: у повному обсязі виплачується заробітна плата працівникам, податки у Державний та місцеві бюджети, військовий збір, інші платежі. Лісгоспи допомагають українському фронту фінансово, гуманітарними вантажами, деревиною, пально-мастильними матеріалами, транспортом. Лісівники області воюють у складі ЗСУ, йдуть до лав територіальної оброни. Ми вклоняємося нашим захисникам, безмежно вдячні їм за кожен наш день, прожитий в Україні. Віримо у нашу близьку Перемогу, гордимося нашими воїнами!