Анатолій Бондар:“Обов’язок лісівників у воєнний час - високоефективна робота задля Перемоги, якісне проведення всього комплексу лісогосподарських робіт, максимум уваги людям у забезпеченні дровами!“

personАвтор:  Пресслужба Вінницького ОУЛМГ
access_time13.07.2022 21:22 categoryЗагальні новини
Начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ) А.О. Бондар провів 13 липня онлайн нараду, на якій розглянуто питання ролі лісництв і лісничих в системі лісового господарства.
В нараді взяли участь директори, головні спеціалісти держлісгоспів, 68 лісничих лісництв ВОУЛМГ. Анатолій Омелянович детально проаналізував питання проведення держлісгоспами всього комплексу лісогосподарських робіт, заготівлі деревини, використання лісосировинних ресурсів, реалізації обробленої і необробленої деревини, забезпечення населення, соціальної інфраструктури області дровами, виробничої та виконавської дисципліни спеціалістів усіх рівнів.
Бондар А.О. наголосив, що сьогодні головним в роботі кожного лісівника є вимога Голови Держлісагентства України Ю.В. Болоховця підпорядкувати щоденну діяльність єдиній меті – Перемозі над російськими окупантами. Сьогодні, на даний момент, гаряча тема дня – забезпечення соціальної сфери, населення області дровами. І тут Голова ДАЛРУ визначив чіткий порядок придбання дров, якого держлісгоспи зобов’язані неухильно дотримуватися.
При цьому необхідно проявити турботу про кожного свого працівника, про кожну сім’ю, яка відправила на фронт свого захисника, про кожного ветерана, пенсіонера.
Аналізуючи роботу лісництв в питаннях забезпечення енергоринку Вінниччини дровами, Анатолій Омелянович поставив своєчасну, жорстку й однозначну вимогу перед директорами держлісгоспів, лісничими: за негативне відношення у воєнний час до питань забезпечення людей дровами – звільнення з займаної посади.
Позиція Бондаря А.О., як начальника управління, як людини, - принципова, однозначна: працівник державного лісогосподарського підприємства, як представник держави Україна на місці, у цей складний час зобов’язаний в першу чергу допомогти людям вижити, підтримати й захистити їх!
По-перше, це основний принцип роботи реформованих підприємств лісової галузі. По-друге, питання ефективної роботи держлісгоспів, заготівлі й реалізації деревини, забезпечення вінничан дровами в першу чергу передбачають задоволення потреб людей, захист своїх працівників, збереження їхнього здоров’я і життя. 
Начальник управління наголосив на тому, що лісівники в цілому, лісничі зокрема, в цей нелегкий для України час повинні працювати з повною віддачею, забезпечити якісне проведення всього комплексу лісогосподарських робіт, від створення лісових культур до догляду за ними, охорони й захисту лісу, приділити кожній людині, яка звертається за дровами, максимум уваги, задіяти такий механізм придбання дров, який не створюватиме людям додаткових проблем.
Анатолій Омелянович зобов’язав директорів негайно розібратися з випадками незадовільного забезпечення людей дровами, виправити ситуацію, про результати доповісти йому особисто в розрізі кожного лісництва. Принагідно Бондар А.О. підкреслив, що керівники держлісгоспів, головні спеціалісти мають працювати по-особливому. Адже держава заключила з директором контракт як з дієвим менеджером, а не як з людиною, яка шукатиме непотрібні пояснення, причини незадовільного стану.
Адже лісове господарство як важлива складова народногосподарського комплексу держави постійно знаходиться в центрі уваги Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради, громадськості.
Сьогодні потрібно захистити трудові колективи, підтримати вінничан, заготовляти й реалізовувати якнайбільше деревини, перераховувати державній казні якнайбільше податків
Бо в Україні - війна, особливий режим роботи у воєнний час! Тому завдання: не фіксувати проблеми, а вирішувати їх! Лісівники мають зобов’язання перед державою, бійцями на передовій: постійно допомагати фронту, ЗСУ, колегам-лісівникам тих областей, де проходять активні бойові дії. 
На тверде переконання начальника управління, при забезпеченні людей дровами потрібно тісно співпрацювати з територіальними громадами, куди держлісгоспи сплачують десятки мільйонів гривень податків. 
Надзвичайно важливими при забезпеченні енергоринку області дровами, підкреслив Анатолій Омелянович, є питання максимальної заготівлі дров’яної продукції в межах дозволеного законодавством лісосічного фонду, якісного відведення лісосік, погодження додаткового обсягу заготівлі деревини (а це ще плюс 200 тисяч кубометрів).
Бондар А.О. акцентував увагу директорів держлісгоспів на посиленні роботи з кадрами, підвищенні їхнього професійного рівня, виконавчої та виробничої дисципліни, відповідальності за доручену ділянку роботи. 
З питань порядку денного наради виступили заступники начальника управління Колчанов А.В., Котенко В.Г., начальник відділу лісового господарства Мельник І.В.
Анатолій Омелянович, закриваючи нараду, звернувся до всіх її учасників “Вимагаю високоефективної роботи держлісгоспів, кожного лісництва, кожного лісничого задля Перемоги, якісного проведення доглядів за лісовими культурами, оперативного вирішення всіх питань охорони й захисту лісу, максимальної уваги до людей в питаннях придбання дров паливних!“