Центрально-Західне МРУ ЛМГ виключно в електронній формі видає лісорубні квитки та сертифікати

person access_time19.02.2024 15:52 categoryЗагальні новини
З 17 листопада 2023 року Центрально-Західним міжрегіональним управлінням ЛМГ виключно в електронній формі видаються лісорубні квитки. З 17 грудня минулого року ЦЗ МРУ ЛМГ здійснює в електронній формі видачу сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.
Такими є вимоги Постанови №483 Кабінету Міністрів України від 12 травня 2023 року “Про реалізацію експериментального проекту щодо видачі спеціального дозволу на спеціальне використання лісових ресурсів (лісорубного квитка) та сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів в електронній формі».
Щоденно до управління надходить від 20 до 30 заяв на видачу сертифікатів.
Спеціалістами управління оброблено усі заявки, за якими видано з початку 2024 року 530 сертифікатів.
Відмовлено 344 заявникам у видачі сертифіката, про що надано інформацію в електронній формі з обґрунтуванням причин відмови.
22 заявки на отримання сертифікатів за заявою експортерів анульовано.
Нагадаємо, що сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів є обов’язковим документом для здійснення експорту. Даний цифровий інструмент є компонентом ланцюга прослідковуваності для українського ринку деревини та прийшов на заміну паперовим сертифікатам.
Від початку року управлінням видано 1641 лісорубний квиток в електронній формі.
Спеціалісти управління ретельно перевіряють подані документи: чи належним чином вони оформлені, чи відповідають матеріалам лісовпорядкування, вимогам електронного документообігу тощо.
Дія електронного лісорубного квитка поширюється на всіх лісокористувачів. Для довідки. Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів є електронною публічною послугою, яка надається заявнику через Єдину екологічну платформу «ЕкоСистема» eco.gov.ua.
0674337397 - телефон консультаційної підтримки (еСертифікат).