Цікаві властивості дерев

person access_time07.03.2024 15:45 category
Зверніть увагу на нашу публікацію, щоб знати, які дерева садити цієї весни.... Дерева впливають на нас усіма можливими способами. Вони дають нам енергію, слугують нам як меблі або просто прикраси, захищають нас від хвороб і недуг. Багато властивостей дерев і ритуали, пов'язані з ними, були відомі нашим предкам. Дуже велика їх кількість нині забуті.
ДУБ
Дуб - одне із найбільш енергетично сильних дерев. Дуб на Київській Русі завжди вважався святим деревом, пов'язаним з чоловічою енергією і міццю.
Дуб - дерево дуже незвичайне. Воно проводить в наш світ енергію планети Юпітер і безпосередньо пов'язане із зодіакальним знаком Стрільця. Ці енергії визначають світові процеси, долі людей і народів, дозволяють людям, повною мірою опанувавши ними, управляти власною долею і долями інших. Тому дуби вважаються священними деревами. У дубових гаях завжди стояли храми і святилища, там же лікували людей. Не застосовуючи ніяких особливих магічних і екстрасенсорних методів, отримати від дуба частинку його сили і здоров'я може будь-яка людина. Для цього потрібно:
- частіше гуляти в дубових гаях;
- використовувати предмети з дуба в своєму побуті (особливо велика сила передається людині через дубові підлоги або стіни будинку, побудованого з дубових колод);
- не можна ламати або рубати дуб задля потіхи.
Дуб - дерево сильне і потужне. Любить людей честолюбних і енергійних.
БЕРЕЗА
Одне з найкрасивіших на планеті дерев. Білий витончений стовбур створює відчуття надзвичайного ніжного світла, яке випромінює це дерево.
Береза відноситься до зодіакального знаку Рака. Вона транслює для нас його силу і рухливу хитку енергію Місяця. Її енергія холодна і освіжаюча, як чиста вода, і так само, як вода після купання, занурює нас в сон, що піднімає людей в височінь небес. Вона дає людині підтримку роду.
Особливо любить береза, за народними повір'ями, дітей, дівчат і вагітних жінок.
Береза - дерево, що наповняє нас великою силою. За потужністю (але не за якістю енергії) вона схожа на енергію дуба. Тому меблі та вироби з неї мають велику цілющу силу. З берези зазвичай виготовляють предмети домашнього вжитку.
CОСНА
Добре і норовливе дерево. Сосна не примхлива, але дуже горда і завоювати її повагу та любов дуже непросто. В Японії існує легенда: першими соснами стали прекрасні юнак і дівчина, яким набридла людська увага, вони усамітнилися від людей в лісі, перетворившись за ніч у ці прекрасні дерева.
Енергія сосни подібна Сонцю, гріє і пестить всіх, дарує радість, але справжні сили приносить лише тому, хто сам є особистістю, шанує інших і цінує чужу свободу.
Сосна пов'язана з енергіями зодіакального знака Лева. Її сила спрямовує активну, честолюбну, добру та ініціативну людину до щастя і благополуччя. Сосна сприймає будь-які людські вади, крім злоби. Людина, яка ненавидить світ і життя, їй неприємна і дерево намагається відштовхнути її від себе, "вигнати" з лісу та місцевості, де росте.
Соснова деревина - прекрасний матеріал для меблів, стін і стелі. Вона випромінює рівну і теплу енергію, зігріваючи наш організм і душу.
ЯЛИНА
Якщо є серед дерев жінка-воїн, то це - ялина! Вона не володіє мудрістю дуба або силою берези. Зате постійно захищає наш світ від негативної енергії. Причому характер її енергії сильно змінюється в залежності від пори року.
Існує переказ, що до появи зла на Землі ялина була блакитною, як небо. Її гілки йшли вгору, зливаючись з бездонною блакиттю небес. Але сили зла, що впали на нашу планету, пригнули ялинові лапи вниз. Від туги за втраченим безсмертям ялина позеленіла і з тих пір плаче смоляними сльозами від горя і нещастя, що приходять на нашу Землю, намагаючись вколоти нечисть своїми голками і прогнати її геть з нашого світу.
Ялина - вельми чуйна до чужого горя. Влітку вона забирає негативну енергію навколишнього простору, очищає її та зменшує до шпилькового розміру.
Ялинову деревину краще не використовувати для житлових будівель та приміщень, але вона пасує для складу, так як продукти під впливом її сили менше псуються.
Ялина вчить нас терпінню і додає нам завзятості, але нічого особливого (крім здоров'я і захисту від нечисті) людині не дає. Ялинові гілки дуже часто використовувалися саме для захисту від впливу негативної енергії і злих сил. Найпростіший спосіб застосування полягав у тому, що зі свіжозрізаних гілок ялини робили віник і ретельно вимітали ним все помешкання. Одну-три гілки клали на поріг будинку на весь день і всю ніч. Вранці гілки і віник акуратно (щоб не доторкнутися голими руками) виносили з дому і спалювали подалі від людей.