Зі святом Незалежності, дорогі лісівники Вінниччини, шановні жителі області!

personАвтор:  пресслужба ВОУЛМГ
access_time23.08.2022 17:40 categoryПривітання
Для лісівників Вінниччини, для кожного жителя області День Незалежності України – особливе свято! Особливо у цей 2022 рік, рік російсько-української війни.
Зараз ми всі живемо з думкою про мир, про закінчення війни. А перемога кується і на лінії фронту, і на кожному робочому місці. Будемо економічно могутніми – будемо мати мир, захистимо свою Незалежність! 
На своїх робочих місцях лісівники Вінниччини роблять все необхідне для зміцнення рідної України, для підтримки фронту. Держпідприємства лісового господарства області успішно створюють ліси, оберігають та примножують державний лісовий фонд України, забезпечують вітчизняного товаровиробника деревиною.
Вінницькі лісівники за роки Незалежності України з 1991 року шляхом лісовідтворення та лісорозведення створили майже 40 тисяч гектарів лісів, з 1944 року - майже 200 тисяч гектарів!
Восени 2021 року та весною 2022 року на виконання програми Президента України «Зелена країна» висаджено майже 6 мільйонів штук дерев.
За перше півріччя цього року держлісгоспи області реалізували продукції на 474 млн. грн. (121% до відповідного періоду 2021 р.). Державна казна отримала від вінницьких лісівників 206,5 млн. грн. податків і зборів: 163 млн. грн. – до Зведеного бюджету (128 % до першого півріччя минулого року, в т. ч. 42 млн. грн. – до місцевого бюджету), 43,5 млн. грн. – єдиного соціального внеску (129%). За 6 місяців перераховано 3,2 млн. грн. військового збору.
100 працівників лісового господарства області захищають рідну державу на передовій, 160 – в територіальній обороні. В тісній співпраці з Вінницькою обласною військовою адміністрацією та в погодженні з Державним агентством лісових ресурсів України на потреби Збройних Сил України вінницькими лісівниками відправлено 6 тис. кубометрів деревини.
Кожен держлісгосп на потреби ЗСУ перераховує одноденний заробіток своїх працівників. Більше одного мільйона гривень грошової допомоги лісівники Вінниччини перерахували херсонським і київським лісівникам.
Сьогодні лісівники області успішно постачають споживачам дров’яну сировину – 166 тис. кубометрів. Лише жителі Вінниччини станом на 22 серпня отримали 92,6 тис. кубометрів дров.
Кожному лісівнику-воїну, кожному працівнику держпідприємств лісового господарства області щиро дякую за героїзм, сумлінність, високу самоорганізацію, дисципліну, чітку й злагоджену роботу.
Низький уклін шановним ветеранам лісового господарства! Сердечно дякую вінничанам за плідну співпрацю на благо України, Вінниччини, його величності Лісу! Адже ми працюємо для майбутнього лісу - національного багатства держави Україна.
Наші спільні добрі справи примножують славу рідної України, допомагають Українській армії розбити рашистських терористів!
Бажаю колегам-лісівникам, жителям Вінниччини якнайшвидшої Перемоги над російськими окупантами, мирного неба, міцного здоров’я, довголіття, спокою, стабільності в державі, достатку й благополуччя в сім’ях, злагоди та взаєморозуміння, впевненості в завтрашньому дні.
Зі святом, дорогі лісівники області, жителі Вінниччини!
З повагою Анатолій БОНДАР, начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, заслужений лісівник України