Керівники області привітали лісівників Вінниччини з днем працівника лісу

personАвтор:  Пресслужба Вінницького ОУЛМГ
access_time15.09.2022 18:31 categoryЗагальні новини
 
У третю неділю вересня ми відзначаємо день працівника лісу. З нагоди прийдешнього свята в адмінприміщенні Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства відбулися збори під головуванням начальника Вінницького ОУЛМГ Анатолія Бондаря.
Прийшли привітати лісівників начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, заступник голови Вінницької обласної ради Анатолій Ткач, голова Вінницької об’єднаної територіальної громади Сергій Моргунов.
Анатолій Омелянович, представляючи роботу лісівників за 8 місяців 2022 року, нагадав присутнім, що Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства – одне із найстаріших в Україні, вже має 103 роки.
У 1919 році Вінниця була столицею УНР. І саме тут уряд 14 лютого 1919 року прийняв «Тимчасовий закон про губерніяльних і повітових лісничих», утворивши таким чином спеціальний орган управління лісами Подільської губернії. І в ті часи доля лісу була важливою для суспільства.
І сьогодні, в нелегкі часи війни з російськими загарбниками, ліс в багатьох питаннях визначає долю людей.
Бондар А.О. відзначив:
- Наше професійне свято у цьому році - особливе. Україна у жорстокій війні виборює своє право на Незалежність. Ми всі живемо й працюємо з думкою про мир, про закінчення війни. А перемога кується і на лінії фронту, і на кожному робочому місці.
100 працівників лісового господарства області захищають рідну державу на передовій, 160 – в територіальній обороні. В тісній співпраці з Вінницькою обласною військовою адміністрацією та в погодженні з Держлісагентством України на потреби ЗСУ вінницькими лісівниками відправлено 6,7 тис. кубометрів деревини, 21 автомобіль. За 8 місяців держлісгоспами області перераховано 4,3 млн. грн. військового збору.
Кожен держлісгосп на потреби ЗСУ перераховує одноденний заробіток своїх працівників. Майже два мільйони гривень адресної грошової допомоги лісівники Вінниччини перерахували херсонським і київським лісівникам.
На своїх робочих місцях лісівники Вінниччини роблять все необхідне для зміцнення рідної України, для підтримки фронту. 
За вісім місяців цього року держлісгоспи області реалізували продукції на 665 млн. грн. (122% до відповідного періоду 2021 р.). Державна казна отримала від вінницьких лісівників 291 млн. грн. податків і зборів, в т. ч. 232 млн. грн. – до Зведеного бюджету (173 млн. грн. – до Держбюджету, 59 млн. грн. – до місцевого),
Станом на 1 вересня лісівники області відправили споживачам 149 тис. кубометрів дров’яної сировини. Жителі Вінниччини, соціальна сфера, підприємства, організації отримали 144 тис. кубометрів дров.
Начальник управління подякував керівництву області та міста за співпрацю, за розуміння важливості лісового господарства. Дуже приємно, коли керівники та громадськість беруть у часть в реалізації програми Президента України «Зелена країна». Дуже позитивним є досвід співпраці міського голови Вінниці та управління лісового і мисливського господарства в питаннях створення еколого-просвітницьких пунктів, зокрема рекреаційного пункту «Лісопарк».
Борзов С.С. сердечно привітав лісівників Вінниччини з професійним святом, наголосивши:
- Наш спільний священий обов’язок – перемогти російського окупанта, врятувати й зберегти ліси у воєнний час, збільшувати площі лісів області до оптимального рівня. А все це сприятиме екологічній рівновазі та захисту сільськогосподарських земель від негативного впливу ерозійних процесів.
Хочу відзначити активну роботу лісівників-професіоналів у примноженні та збереженні лісів області. Зі святом, шановні лісівники Вінниччини. Бажаю вам якнайшвидшої перемоги над окупантами, здоров’я та успіхів! 
А.О. Ткач підкреслив важливість лісівничої професії для українського суспільства, побажав лісівникам здоров’я, впевненості у завтрашньому дні, успіхів у роботі та мирного неба:
- З таким сильним кадровим наповненням, як у лісівників Вінниччини, все задумане вдасться. Ви не лише створюєте та вирощуєте ліси для майбутніх поколінь, ви навчаєте сьогоднішню молодь, дітей любити, дбати про ліс та поважати працю лісівника. 
С.А. Моргунов наголосив на тому, що Вінниця і лісівники давно тісно співпрацюють:
- Хочу привітати усіх працівників лісового господарства Вінниччини. Переконаний, що наша співпраця із року в рік лише міцнітиме. Ваша робота – важка, важлива, необхідна для українського суспільства. Особливо у воєнний час. Особливо в зимовий період. Люди рятують ліс. І ліс має врятувати людей.Тож усього найкращого вам, миру, Перемоги над ворогом, здоров’я, удачі, стабільності.
Привітала лісівників від імені 50 учнівських лісництв області ліснича учнівського лісництва «Зелений світ» Грижинецької філії ліцею №1 ім. А.С.Макаренка Гніванської міської ради Дарія Габрук.
Бондар А.О. подякував за сумлінну працю ветеранам лісового господарства, кожному лісівнику-воїну, кожному працівнику держпідприємств лісового господарства області за героїзм, сумлінність, високу самоорганізацію, дисципліну, чітку й злагоджену роботу.
Гості свята та начальник ВОУЛМГ вручили ряд нагород, подяк лісівникам Вінниччини від Держлісагентства України, Вінницької ОВА, Вінницької облради, Вінницької міської ради, обласного управління лісового та мисливського господарства, ВОО профспілки працівників лісового господарства.