Лісівники Вінниччини активно розводять диких тварин у вольєрному господарстві

personАвтор:  Пресслужба Вінницького ОУЛМГ
access_time25.01.2022 15:48 categoryЗагальні новини
Лісівники Вінниччини активно розводять диких тварин у середовищі, найбільш близькому до природного, впроваджуючи в практику методику велення вольєрного господарства. Сьогодні вольєрне господарство ведеться у майже всіх держлісгоспах управління на загальній площі більше 800 га.
«Лісівники Вінниччини активно борються з браконьєрством, виховують у мисливців культуру полювання. Тому сьогодні держпідприємства лісового господарства Вінницької області демонструють позитивну динаміку мисливського господарства. Керівники держлісгоспів добре розуміють, що мисливське господарство – невід’ємна ланка лісового господарства і шукають альтернативні шляхи розвитку цієї галузі. І саме завдяки системі вольєрів для напіввільного утримання мисливських тварин збільшується чисельність та видове різноманіття мисливської фауни», - наголошує начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар.
Вольєри для напіввільного утримання диких тварин - це обгороджені ділянки природних угідь для перебування тварин у штучно створених умовах. Там звірі живляться переважно природними кормами. Однак у зв’язку з обмеженою територією у вольєрному господарстві упродовж усього року здійснюється підгодівля тварин. Регулярно поповнюють годівниці  кукурудзою, зерновими відходами, завозять сіно і гіллячковий корм і навіть – жолудь для кабана.
Для підгодівлі мешканців вольєрів  лісівники заготовляють власними силами корми, закуповують сіль для солонців, облаштовують водопої. Догляд та охорона за тваринами здійснюється кваліфікованими спеціалістами.
На фото – підгодівля мисливських тварин  у вольєрах Журавлівського лісництва ДП «Тульчинське ЛМГ», Вороновицького лісництва ДП «Вінницький лісгосп», Гайсинського лісництва ДП «Гайсинський лісгосп», Жмеринського лісництва ДП «Жмеринський лісгосп», ДП «Дашівське ДЛМГ».