Лісівники Вінниччини долучилися до Всесвітнього дня вишиванки

personАвтор:  Пресслужба Вінницького ОУЛМГ
access_time19.05.2022 15:53 categoryЗагальні новини
Сьогодні Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Проводиться щороку в третій четвер травня. Охоче долучилися до свята та вбралися на роботу у вишитий одяг лісівники Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства і держлісгоспів Вінниччини.
День вишиванки сприяє єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного свята. У цей день кожен охочий може долучитися до нього, одягнувши вишиванку на роботу, навчання або просто на прогулянку. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, демонструєш не тільки її красу й унікальність, але й засвідчуєш свою приналежність до віковічної української культурної традиції. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів, лісу.
Ми, українці, - нація з багатою історією та глибоким корінням. Ми шануємо своє минуле і віримо у світле майбутнє нашого народу!
Сьогодні вишиті сорочки передають нашим захисникам на фронт, вшивають у військову форму шматочки тканин із гаптованими узорами як оберіг від зла. І жартують, що вишиванка стала майже щоденним одягом сучасних українців. Та у цей день одягти її ще приємніше, доводячи, що нашу націю не зламають ніякі труднощі.