Лісівники Вінниччини взяли участь у тренінгу на Хмельниччині

personАвтор:  Пресслужба Вінницького ОУЛМГ
access_time21.07.2021 15:36 categoryЗагальні новини
Працівники держпідприємств Вінницького ОУЛМГ побували у хмельницьких лісівників та взяли участь у регіональному навчальному тренінгові «Основи та практика керування ризиками небезпеки, формування ризикоорієнтованого мислення працівників підприємств-підрядників у лісовій галузі».
Захід відбувався на базі Шепетівського лісгоспу Хмельницького ОУЛМГ. До участі у тренігу були залучені головні інженери й інженери з охорони праці підприємств лісового господарства Хмельницького і Вінницького обласних управлінь лісового та мисливського господарства, а також приватні підприємці, які надають послуги на лісозаготівлі. Вінницьку делегацію очолив заступник начальника Вінницькогот ОУЛМГ Андрій Колчанов.
На початку заходу начальник Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко наголосив на важливості та актуальності таких навчань. Також до присутніх звернулися начальник управління Держпраці в Хмельницькій області Олександр Малюзін, головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Держлісагентства Андрій Мусійовський та головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук.
Протягом двох днів навчань учасники тренінгу відвідали лекції, обговорювали актуальні питання з охорони праці. Досвідчені лектори ділилися знаннями та навиками з охорони здоров’я на робочому місці. Обговорили актальні для працівників лісового господарства питання, що таке лайм-бореліоз, які основні його прояви, засоби профілактики та лікування, як надати першу домедичну допомогу під час виконання робіт в лісовій галузі.
- Учасники тренінгу мали можливість спілкуватися із лекторами у форматі питання-відповідь, подискутувати на ту чи іншу тему. Це сприяло кращому засвоєнню знань з охорони праці. Однозначно, такі заходи варто проводити час від часу, адже лісівники працюють часто в умовах підвищеної небезпеки. А збереження життя і здоров’я людини – це головний пріоритет за будь-яких обставин, - зазначив А.Колчанов.