Обговорили, як запобігати пожежам

personАвтор:  ДСНС
access_time02.05.2023 15:14 categoryЗагальні новини
2 травня в ГУ ДСНС України у Вінницькій області відбувся круглий стіл, ініційований керівництвом обласного відомства з представниками Центрально-західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, ВОКСЛП "Віноблагроліс" та Державної екологічної інспекції.
Присутні обговорили ряд актуальних питань, зокрема щодо запобігання загорянь в лісових масивах, налагодження співпраці та проведення спільних комісійних рейдів, а також налагодження алгоритму дій під час виникнення такого роду пожеж та взяття їх на облік. Одне із важливих питань, що підіймалось - це створення на Вінниччині "Лісопожежних станцій", що значно має покращити оперативність ліквідації пожеж в лісових масивах.
Своєю чергою, надзвичайники наголосили, що в пожежонебезпечний період, основним чинником виникнення займань в лісах є людський фактор - це неконтрольоване випалювання сухої рослинності у приватних господарствах та на сільськогосподарських угіддях, звідки й вогонь може поширюватися на прилеглі лісові насадження. Представники екологічної інспекції звернули увагу, що на сьогодні в області діє заборона на відвідування лісів, однак, пересічні громадяни ігнорують всі застереження та не завжди відвідуючи ліс дотримуються всіх правил безпеки. За порушення яких, передбачений чималий штраф, а в окремих випадках - кримінальна відповідальність.