Проведено нараду з питань організації державного контролю за дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо ведення лісового господарства

personАвтор:  Центрально-Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарст
access_time06.03.2023 15:26 categoryЗагальні новини
Начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Перов Сергій Григорович провів нараду з питань організації державного контролю за дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо ведення лісового господарства іншими лісокористувачами.
В роботі наради взяли участь керівники Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства (ВОКСЛП) "Віноблагроліс" та його структурних підрозділів, ДП "Шепетівський військовий лісгосп", ДП "Вінницька лісова науково-дослідна станція", Барський коледж транспорту та будівництва Національного транспортного університету, державний навчальний заклад "Гущинецьке вище професійне училище", Ялтушківська дослідно-селекційна станція інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної академії аграрних наук України, Інститут кормів та сільського господарства Поділля, виробничий підрозділ "Жмеринська дистанція захисних лісонасаджень" регіональної філії "Південно-Західна залізниця" АТ "Українська залізниця", Служба автомобільних доріг у Вінницькій області, відповідальні працівники апарату міжрегіонального управління.
На нараді проаналізовано стан складання зведених відомостей проектів лісових культур, лісових плантацій і природного поновлення та погодження їх міжрегіональним управлінням; використання земель лісогосподарського призначення за цільовим призначенням; дотримання вимог чинного законодавства при відведенні і таксації лісосік під рубки головного користування.
Начальник управління наголосив на тому, що останнім часом Кабінет Міністрів України прийняв ряд документів, важливих для ефективного ведення лісового господарства. Перов С.Г. підкреслив, що новостворене управління відповідно до «Положення про Центрально-Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства» буде здійснювати державний контроль за дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо ведення лісового та мисливського господарства. Тому обов’язок усіх лісокористувачів – дотримуватися вимог чинного законодавства! 
Сергій Григорович зупинився на питаннях участі всіх лісокористувачів у весняній акції «Зелена країна», виявлення й обліку самозаліснених земель, оприлюднення в публічному просторі відповідних документів, як відкритих даних, на сайті міжрегіонального управління, підготовки лісокористувачів до пожежонебезпечного періоду, створення колегії Центрально-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства.
Особливу увагу приділено питанням підготовки проектів створення лісових культур, проведення лісовідновлювальних робіт відповідно до схем, визначених лісовпорядкувальними організаціями. В своїх проектах лісокористувачі мають врахувати вимоги щодо змішування лісових культур, введення в насадження дикорослих та плодово-ягідних порід, використання сіянців,  вирощених з насіння із поліпшеними генетичними властивостями. Адже згідно з новими «Правилами відтворення лісів» розширено перелік посадкового матеріалу для відтворення лісів.
В обговоренні піднятих питань взяли участь директори ВОКСЛП «Віноблагроліс» Іванець А.В. та ДП "Вінницька лісова науково-дослідна станція" Василевський О.Г.