Тульчинські лісівники підгодовують диких тварин

personАвтор:  пресслужба
access_time23.01.2023 19:17 categoryЗагальні новини
 
З початком зими лісівники Вінниччини проводять підгодівлю лісових мешканців. Сумлінно виконують обов’язкові біотехнічні заходи в усіх лісництвах філії «Тульчинське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України». 
Не зважаючи на те, що нинішня зима малосніжна, корми викладають згідно із нормами, не забувають про поповнення солі у солонцях. Загалом у лісових угіддях філії «Тульчинське лісомисливське господарство» облаштовано 156 підгодівельних майданчиків для тварин. Лісівники та працівники єгерської служби заздалегідь подбали про достатню кормову базу для тварин для оптимальної зимової підгодівлі. Було заготовлено запаси зерна і зерновідходів загальним обсягом 25 тонн, силосу та соковитих кормів - 15тонн, сіна – 8 тонн, 5,5 тис. шт. гіллячкового корму, 1,1 тис. шт. зернових снопиків.
Нагадуємо, що зимова підгодівля мисливських тварин проводиться протягом 90 днів. Але тривалість сезону підгодівлі, а також початок і закінчення його, визначається користувачем мисливських угідь залежно від конкретних кліматичних умов. Піклування про мисливську фауну напряму впливає на збільшення популяції лісових мешканців. А достатня кількість кормової бази ще й покращує умови мешкання видів, стримує їх від міграції. 
Минулого року тульчинські лісівники встановили мультифункціональний підгодівельний комплекс у Брацлавському лісництві. Тож на новому місці лісові мешканці підкріпляються калоріями вже другий рік, лісівники регулярно розвозять для них смаколики (дивіться фото). Дана годівниця дозволяє збалансовано використовувати корм, який підсипається за мірою поїдання його тваринами, таким чином надлишки не розкидаються лісовими відвідувачами. А ще вона сконструйована з урахуванням вікових особливостей молодняка, дозволяючи зайти у певний відділ лише поросяткам, що теж важливо, адже дорослі особини найчастіше не допускають до їжі малечу. До цієї нової годівниці кладуть практично всі види кормів: сіно, гіллячковий корм, коренеплоди, кукурудзу, зерно пшениці.
Пізніше подібний комплекс встановили у Кирнасівському лісництві, а в цьому сезоні – і в Шпиківському.

Центрально-Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства