В могутніх лісах – спільна праця багатьох поколінь лісівників!

person access_time14.02.2024 15:58 categoryЗагальні новини

Сьогодні, 14 лютого, - 105-а річниця з дня утворення територіального органу управління лісами Вінницької області.
10 січня 1919 року в Києві було прийнято «Закон про ліси» в Українській Народній Республіці. Цей вагомий крок був продуманий, вкрай необхідний, спрямований на відродження і збереження лісових багатств України.
Сто п’ять років тому, на початку лютого 1919 року, Вінниця стала тимчасовою столицею УНР. На виконання «Закону про ліси» урядом УНР саме у Вінниці було утворено інституцію Подільського губернського лісничого на підставі "Тимчасового Закону про Губерніяльних та Повітових лісничих", затвердженого Директорією Української Народної Республіки 14 лютого 1919 року.
З 1917 року це був перший законно діючий орган влади, який займався лісовим господарством на підпорядкованій території.
Саме ці закони, що переймались долею та збереженням лісів України, дали початок установі, правонаступниками якої було обласне управління лісового та мисливського господарства і є на даний час Центрально-Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства.
Особливою гордістю лісівників є ветерани лісового господарства. Адже ми ввійшли в ХХІ століття, маючи велике багатство - величні ліси, створені попередніми поколіннями лісівників.
Сучасне покоління лісівників схиляє голову перед тим воістино героїчним трудом, який вклали старші покоління лісівників у нашу спільну благородну справу відтворення та збереження лісів Поділля.
Ми щиро дякуємо за сумлінну працю всім поколінням лісівників, які служили і служать його величності Лісу!
Ми всі – діти України. Свято бережемо героїчну історію України. Кращі сини й доньки зараз захищають нашу державу від російського окупанта, щоб жила й процвітала ненька-Україна, щоб славилася наша держава могутніми лісами!