3 березня - Всесвітній день дикої природи

personАвтор:  пресслужба
access_time03.03.2023 14:12 categoryЗагальні новини
Сьогодні відзначається Всесвітній день дикої природи. Це свято, прийняте у 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН. Адже саме 3 березня у 1973 році було підписано Конвенцію про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення. Тема цьогорічного дня - «Партнерство для збереження дикої природи».
Кожен житель нашої планети, кожен українець має зробити все, щоб зберегти матінку Природу! Адже людина своєю діяльністю завдає стільки шкоди екосистемі. Особливо сьогодні на території України природа страждає від злочинних дій російського окупанта. Знищуються ліси, луки, які є домівками багатьох видів, стираються з карти України заповідники, росіяни руйнують наукові установи, ботанічні сади, від шумового навантаження мігрують звірі, у вогні війни згоряють цінні екосистеми, в ґрунти, атмосферу,води потрапляє безліч шкідливих речовин.
Тому сьогодні ми маємо ще більше дбати про збереження природи.
70 відсотків лісів Вінниччини – це штучні діброви, тобто це насадження, створені руками людини. Лісівники Вінниччини не лише відновлюють та створюють нові ліси, а й активно розвивають мисливське господарство. Це досить важка, багатогранна і фізично затратна справа – зберегти та урізноманітнити видову фауну подільського лісу. Сьогодні у лісах Вінниччини зростає чимало червонокнижних рослин. Це трави, первоцвіти, деревні та чагарникові види. На Вінниччині мешкає й чимало зникаючих видів тварин: кіт лісовий, зубр європейський, лось європейський, тхір лісовий, комахи, плазуни, птахи. Завдяки праці вінницьких лісівників ми маємо найбільшу в Україні популяцію зубра. Завдяки дотриманню заходів із збереження природного біорізноманіття у нас збільшується чисельність рідкісного лісового кота.
Бережіть природу!